CO2 Neutral Website
Miten se toimiiJäsenetMaksutTietoa meistäRekisteröidy
Suomi

Afrikan liesihankkeet

Kenian hankkeemme tarjoaa energiatehokkaita liesiävapaaehtoisesti osallistuville perheille.

Pienempi lämpöhäviö ja vähemmän kuolemia

Useat afrikkalaiset perheet valmistavat yleensä ruokansa avotulen yllä, joka sijaitsee yleensä heidän asuttamissaan mökeissä. Tämä on ongelmallista useastakin syystä. Suurin ongelma on savumyrkytysten aiheuttamat kuolemat. Toiseksi tuli vaatii paljon puuta, koska tuli ovat avoin eikä sitä ole eristetty millään tavalla.

Eristetyt liedetvähentävät hiilipäästöjä

Me asennamme energiatehokkaita liseiäeri puolilla Keniaa perheille, jotka osallistuvat tähän hankkeeseen vapaaehtoisesti. Liedetrajoittavat puun käyttöä ja samalla myös savukaasupäästöjä.
Käytämme liesihankkeisiinpaikallista työvoimaa, mikä johtaa hiilipäästöjen vähentämisen lisäksi myös muihin hyötyihin.

Gold Standardin hallinnoima

Hankkeet toteutetaan yhteistyössä CO2 Balancen kanssa, ja ne on lueteltu Gold Standard -rekisteriin. YK:n akkreditoimat tarkastajat suorittavat jatkuvasti näytetestejä, jotka hyväksytään moitteitta.

Hajaannutamme sijoituksemme hiilipäästöjen vähentämisen varmistamiseksi

Liesihankkeidenkaltaisten hankkeiden kannattavuudesta keskustellaan kerta toisensa jälkeen. Käytetäänkö liesiäollenkaan? Ilmastohankkeisiin sijoittajana olemme varovaisia, ettemme sisällytä hankkeen täyttä hiilipäästöjen vähentävää vaikutusta, koska niissä on aina tietty epävarmuuden marginaali. Uskomme myös, että sosiaaliset vaikutukset ovat tärkeitä ja varmistamme aina, ettemme luota hankkeen toteuttamisen täyteen hiilipäästöjen vähentämisvaikutukseen.

Miksi juuri Afrikka?

Hiilipäästöjen vähentämiseksi merkittävästi olemme sijoittaneet hankkeisiin maissa, jotka eivät osallistu  hiililupien kaupankäyntiin. Tämä tarkoittaa, että ne eivät vielä ole rajoittaneet hiilipäästöjä, joten voimme tehdä suuren vaikutuksen – sekä sosiaalisesti että ympäristöllisesti. Tavoitteemme on osallistua yhä useampaan vesiporaushankkeeseen, kun niistä tulee Gold Standard -sertifioituja.

CO2 Neutral Website

Yhteystiedot

Tietoa CO2 Neutraalista Webbisivusta

Miten se toimiiHankkeemmeLaskelmatJäsenetResurssit

Kaikki oikeudet pidätetään © CO2 Neutral Website

KayttoehdotYksityisyys- ja evästekäytäntö